Volg ons ook op: twitterfacebookyoutube Instagram

Oefenwedstrijd

 • Afspraken rondom Oefenwedstrijden

  Oefenwedstrijden worden altijd vastgesteld in overleg met de wedstrijdsecretaris (ook uitwedstrijden melden). De wedstrijdsecretaris heeft het overzicht van alle geplande wedstrijden.

  Het inplannen van oefenwedstrijden op een zaterdag of een zondag is nagenoeg altijd mogelijk, tenzij het Horsterpark al volledig bezet is of er een andere activiteit staat gepland.

  Doordeweekse oefenwedstrijden

  Doordeweekse oefenwedstrijden kunnen i.v.m. de beschikbare capaciteit van wedstrijdvelden slechts beperkt worden ingepland. Zo wordt er in de zomermaanden bijvoorbeeld (groot-) onderhoud aan de velden uitgevoerd en tijdens de wintermaanden zijn er slechts een beperkt aantal velden met verlichting. De geplande trainingen hebben voorrang op oefenwedstrijden.

  De vaststelling van de beschikbaarheid van velden voor oefenwedstrijden is een samenspel tussen accommodatiebeheer en wedstrijdsecretariaat. Uitsluitend door het wedstrijdsecretariaat bevestigde wedstrijden kunnen dan ook doorgang vinden.

  Hierbij worden de volgende spelregels gehanteerd

  • totdat alle grasvelden na de zomerstop weer beschikbaar komen, kunnen er doordeweeks geen oefenwedstrijden worden gespeeld. In de praktijk is dit meestal van 1 juni t/m medio augustus.
  • tijdens de wintertijd kunnen er in principe geen oefenwedstrijden worden ingepland
  • in mei kunnen er slechts een beperkt aantal oefenwedstrijden worden ingepland