binäre Optionen Auto Trader Roboter Volg ons ook op: twitterfacebookyoutube Instagram

insured profits binary options scam

Teambegeleiding

Wat doet een teamleider?
Elk DVV team heeft een teambegeleider en/of een trainer/coach. Dit kan soms dezelfde persoon zijn. Er kunnen ook meerdere leiders bij een team betrokken zijn. De leider is een ouder uit het team. De trainer/coach verzorgt onder meer de trainingen, maakt de opstelling en doet de wedstrijdbesprekingen. DVV streeft ernaar om minimaal voor de selectie elftallen een gecertificeerde trainer/coach aan te stellen die bij voorkeur geen eigen kinderen in het team heeft voetballen.
De teambegeleider draagt zorg voor de organisatie rondom het team. Voorbeelden hiervan zijn: vervoer, kleding, vervangende spelers, extra activiteiten als aan het eind van het voetbaljaar met het team meehelpen bij het onderhoud en netjes maken van het sportcomplex, en het verzorgen van het (digitaal-) wedstrijdformulier of uitslagbriefje.
De leider stelt van zijn team een lijst samen met tenminste de volgende informatie: Naam, Adres, Woonplaats, telefoonnummer en emailadres. Je kunt hier bijvoorbeeld ook de namen van de ouders, geboortedatum van de speler, was moment voor de ouder en welke vrijwilligerstaak iemand uitvoert toevoegen. De leider stuurt de emailadressen direct bij aanvang (van speler/ouder en teambegeleiding met teamvermelding in een Excel bestand ook naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Thuiswedstrijden
Bij thuiswedstrijden heb je het als leider wat drukker. Meld je bij het wedstrijdsecretariaat. Daar hoor je of de tegenstander er al is, wie de scheidsrechter is, op welk veld je speelt en welke kleedkamer je hebt. Neem ruim de gelegenheid om voor de wedstrijd het verplichte KNVB (digitaal-) wedstrijdformulier in te vullen (niet voor E en F), dit is veel efficiënter dan na de wedstrijd. Dit kan ook thuis gedaan worden. Wees verder gastheer voor de tegenstander en de scheidsrechter en ontvang hen op een vriendelijke manier.
Als je leider van een F of E team bent dat de eerste wedstrijd van de dag speelt, wordt er van je verwacht dat je eventueel samen met andere leiders of ouders de verplaatsbare pupillen doelen uitzet (op grasveld goed in de
grond vastzetten met de pinnen welke aan het doel vast zitten). Sleutel van de pupillen doelen op het grasveld en het kunstgrasveld zijn verkrijgbaar bij het wedstrijdsecretariaat. De scheidsrechter (aangewezen door DVV of
een ouder) kan de wedstrijdbal ophalen bij het wedstrijdsecretariaat. Speel je als laatste F of E team op een half veld dan wordt er van je verwacht dat je eventueel samen met de andere leiders of ouders de pupillen doelen weer opruimt en de sleutel en de wedstrijdbal terugbrengt bij het wedstrijdsecretariaat. In de pauze kan jij met jouw team naar de kleedkamer en krijgen alle teams thee of limonade. Gelieve de thee of limonade voor je team zelf op te (laten) halen. Ook dat van de tegenstander. Regel dat van te voren met de vaste beheerder. Het kan zijn dat de leiders van de gasten gewend is dat hij bij zijn eigen club op het veld moet blijven tijdens de rust. Wijs de leider van de tegenpartij erop dat er in de kleedkamer limonade staat en dat de leiders koffie of thee kunnen krijgen.

Uitwedstrijden
Kijk bij uitwedstrijden even waar de tegenstander speelt. Let erop dat je onthoudt wat de naam van het sportpark is (kan een andere naam dan de naam van de voetbalclub zijn) en niet alleen het adres. Kan ook handig zijn bij het gebruiken van een navigatiesysteem. Wegwijzers verwijzen bijna altijd naar de naam van het sportpark.
DVV vergoedt, ongeacht de reisafstand, geen reiskosten aan teams.

M.i.v. seizoen 2014/2015 worden er geen reiskosten vergoedingen meer verstrekt m.b.t. uitwedstrijden.

Vragen van spelers en ouders
Als jij vragen of opmerkingen hebt, is de teambegeleider de eerst aangewezen persoon om mee te praten.

Spelerspas verplicht vanaf de D-jeugd en is de verantwoordelijkheid van de Leider

Sinds het seizoen 2006-2007 moeten alle spelende leden vanaf de D pupillen in het bezit zijn van een KNVB spelerspas. Op deze spelerspas staat een pasfoto en de persoonsgegevens van de betrokken speler. De scheidsrechters zijn verplicht om voor en na elke wedstrijd de spelerspassen te controleren. Is er voor een speler vanaf de D-jeugd GEEN SPELERSPAS betekent dit dat de speler NIET kan MEESPELEN.
De spelerspassen blijven in beheer bij de elftalleiders, die de spelerspassen na afloop weer terug leggen in de daarvoor bestemde afsluitbare spelerspas-postbakken in het wedstrijdsecretariaat van DVV. 

Wijziging wedstrijd en Afgelastingen

Vooral aan het begin van het seizoen komt het voor dat wedstrijden of aanvangstijden worden gewijzigd. De regie hierover is in handen van de wedstrijdsecretaris. De wedstrijdwijzigingen verwerken zij. De wijzigingen worden door de wedstrijdsecretaris aan de teamleiders/ trainers doorgeven. De wedstrijdprogramma’s en wedstrijdtijden die op Voetbal.nl staan zijn in principe juist, tenzij de wedstrijdsecretaris aan de teamleiding heeft doorgegeven dat deze onjuist is. Daarnaast wordt het wedstrijd programma ook op de DVV website gepubliceerd. Ook wordt bij de wedstrijden de aangestelde (KNVB- of DVV-) scheidrechter vermeld. Voetbal.nl is altijd het meest up to date.

Voor meer details rondom afgelastingen zie onder menu Wedstrijden --> Afgelastingen

Wedstrijdformulieren en Uitslagbriefjes

Bij competitie- en bekerwedstrijden vanaf D -pupillen en hoger moeten wedstrijdformulieren worden ingevuld. In seizoen 2013/2014 is het zogenaamde digitale wedstrijdformulier (DWF) door de KNVB ingevoerd voor alle teams vanaf de D-pupillen. Het wedstrijdformulier kan door de teamleider al in de week voor de wedstrijd thuis worden voorbereid in de KNVB applicatie Sportlink.  Voor meer info kun je je wenden tot de betreffende wedstrijdsecretaris.

Op het wedstrijdformulier mogen alleen spelers vermeld worden die ook daadwerkelijk spelen en waarvan de spelerspas aanwezig is. Als een team speelt met rugnummers (ook in de recreatieklasse) is men verplicht deze rugnummers op het wedstrijd- formulier te vermelden. Voor het seizoen krijgt elke leider een lijst met spelers, telefoonnummers, spelersnummers en spelerspasjes. Deze formulieren moeten erg nauwkeurig worden ingevuld omdat de KNVB elk foutje met een geldboete bestraft.

Uitslagbriefjes
De E- en F-pupillen hoeven deze formulieren niet in te vullen. Alleen de uitslagbriefjes van deze wedstrijden moeten worden ingevuld. De uitslagenbriefjes inleveren bij de dienstdoende wedstrijdcoördinator op zaterdag.

Speeldagenkalender en Schoolvakanties

Per seizoen wordt door de KNVB een zogenaamde speeldagenkalender opgesteld. Afhankelijk van de categorie waarin je team in de competitie uitkomt kun je hierin terug vinden welke wedstrijddagen er over het gehele seizoen staan ingepland voor jouw team. Als je hier klikt kun je deze kalender inzien.
Uiteraard kun je het 2-wekelijkse programma van je team terugvinden op voetbal.nl, op de DVV site en wordt je geïnformeerd door de teamleiding.

Duiven valt met haar vakantieperiode onder Zuid Nederland en heeft in het voetbal ook te maken met clubs welke met haar vakantieperiodes tot Midden Nederland behoren. Voor een overzicht van de Schoolvakanties klik hier.

Gebruik velden

Pupillen wedstrijd
Tijdens een pupillen wedstrijd is het NIET toegestaan om op de middenlijn van het hele veld te gaan staan, zodat de teams die er naast voetballen hier geen hinder aan ondervinden. 

Glaswerk verboden
Neem nooit glaswerk mee op het veld, want als dit achterblijft kan het grote gevolgen hebben. De veiligheid van iedereen die hier traint, een balletje op wil trappen of een wedstrijd op moet spelen, breng je hiermee in gevaar. Het glas kan niet weg en maakt bovendien het kunstgrasveld stuk.

Opruimen vuil
Met regelmaat wordt er op de mat en er direct omheen afval als sigarettenpeuken, flesjes en pakjes drinken aangetroffen. Op meerdere plaatsen rondom het kunstgrasveld, maar ook op andere plaatsen op het park staan prullenbakken. Als we zelf zorgen dat het netjes blijft en elkaar hier aan blijven herinneren als iemand het vergeet, dan blijft het een geweldig park waar we met elkaar heel veel plezier aan kunnen beleven.

Roken langs de velden en gebruik kauwgom
Toeschouwers zijn geweldig en geven een extra sfeer. Om te voorkomen dat sigaretten en kauwgom blijvend om de velden heen blijven liggen, vragen wij jullie de sigaretten en de kauwgom op te ruimen en in de prul- lenbak te doen.
Vandalisme Spreek mensen erop aan en/of meld dit bij de mensen van de accommodatie, voetbalzaken of bestuur.

Hoofdveld
Het hoofdveld wordt voornamelijk gebruikt voor Heren1, Jong DVV, Dames 1, A1, B1, C1 en D1.
Aan het eind van het seizoen wordt het hoofdveld ook ingezet bij de eigen DVV toernooien.
In alle andere gevallen bepaalt het wedstrijdsecretariaat of een ander team op het wedstrijdveld een wedstrijd kan voetballen. Dit is bijvoorbeeld mogelijk als alle andere velden bezet zijn als gevolg van beker en competitie verplichtingen.

Kunstgrasveld gebruiksregels
Plezier en regels Het kunstgrasveld is een geweldige aanwinst voor onze club: zo blijkt telkens weer dat ook voor en na voetbalwedstrijden de DVV-jeugd massaal gebruik maakt van het kunstgras om lekker op het doel te schieten of met zelf gemaakte teams een lekker partijtje voetbal te spelen. Hartstikke goed! Maar… er zijn wel gebruiksregels nodig, want ook een kunstgrasveld is zeker NIET onderhoudsvrij.

Schoeisel
Voor kunstgrasveld bestaan andere schoenen dan de grasveldschoenen. Dit is om een aantal redenen. Zo zullen bij het gebruik van grasveld- schoenen op kunstgras de voorste noppen sneller slijten door de wrijving met het rubber in het kunstgras. Een andere reden is dat met kunstgrasschoenen de wendbaarheid en stabiliteit anders kan zijn. Wil je hier meer over weten en de verschillen tussen een grasvelden een kunstgrasveldschoen zien, dan kan onze kledingleverancier Sporthuis Willems (of een andere sportzaak) jou hier vast meer over vertellen.

Bevroren grasmat en opdooi
In geval van vorst is het opletten geblazen: ook al is het kunstgrasveld langer te betreden, toch kan het keihard worden en de veiligheid van spelers in gevaar brengen. In geval van dooi kan het ook beter zijn niet op het kunstgras te lopen, omdat dit schade kan aanrichten. Weliswaar niet direct zichtbaar, maar we gaan het merken in kuilen en hobbels op het veld en de investering die gedaan moet worden in het onderhoud.

Gebruik materialen
Op het kunstgrasveld zijn alleen de grote mobiele goals te gebruiken. Let wel op dat deze niet op het veld vastgezet kunnen worden en daarom om zouden kunnen vallen. De reden dat wij geen kleine mobiele doeltjes gebruiken, is omdat deze veel makkelijker kunnen omwaaien en dat is niet veilig. Dat is de reden dat er vier vaste pupillen doeltjes op het veld aanwezig zijn. Ook andere materialen als pionnen en dergelijke zijn gewoon te gebruiken. Gebruik materialen (als de pupillendoeltjes) op het kunstgrasveld, ruim dan na afloop van alles op. Draag de materialen, maar schuif of sleep ze niet over het veld.

Spring niet over de omheining heen en gebruik de matten
Gebruik de poortjes om de velden te betreden en veeg na afloop zoveel mogelijk ook even de onderkant van de schoenen op de matten bij de poortjes af. Hiermee wordt zoveel mogelijk voorkomen dat het rubber het hele complex over gaat en wellicht elders tot extra werkzaamheden en overlast zorgt.

Kauwgom gebruik
Gooi geen kauwgom op het kunstgrasveld. Dit belemmert in sommige gevallen het onderhoud aan de velden, omdat de vezels aan elkaar plakken en er kauwgom in de machine terecht. 

Speeltijden

De KNVB hanteert voor beker- en competitiewedstrijden het volgende aantal speelminuten per leeftijdsgroep:

Senioren                     2 x 45 minuten

Senioren 35+             1 x 20 minuten (toernooi/-reeks)

O19 - junioren            2 x 45 minuten

O17 - junioren            2 x 40 minuten

O15 - junioren            2 x 35 minuten

O13 - pupillen            2 x 30 minuten

O11 - pupillen            2 x 25 minuten half veld (9x9 2x 30 minuten groot veld)

O9 - pupillen              2 x 20 minuten half veld

Mini’s worden niet in de KNVB competitie ingeschreven, maar hebben wel training, indien mogelijk interne wedstrijden en kunnen met toernooien meedoen.

Minimaal aantal spelers en invallers-bepalingen

Minimaal aantal spelers
Er dienen ten minste zeven spelers op het veld te zijn voordat een wedstrijd kan aanvangen. Dat betekent dus dat als een team minimaal zeven spelers heeft, men verplicht is te spelen. Als men niet speelt, dan krijgt het team een straf van de KNVB met daar- aan verbonden een boete en eventueel puntenmindering.


iq Option Registrierung Heren senioren                              Max. aantal wisselspelers
Standaardklassen                           Topklasse t/m 5e klasse - 3 (incl. doelverdediger)
Reserveklassen Cat. A                   Res. Hoofdkl. t/m Res. 3e klasse - 5 (incl. doelverdediger)
Reserveklassen Cat. B                   Res. 4e klasse en lager - 5 + doorwisselen
Bekercompetities heren                 Categorie A - 3 (incl. doelverdediger) 
Bekercompetitie heren                   Categorie B - 5 + doorwisselen 

Liste der 60 zweiten binären Optionen Broker Damesvoetbal                               Max aantal wisselspelers
Zaterdag en zondag Cat. A           Hoofd-, 1e – en 3e klasse - 3 (incl. doelverdedigster)
Zaterdag en zondag Cat. B           4e- en 5e klasse - 5 + doorwisselen
Bekercompetities vrouwen            Categorie I en II - 3 (incl. doelverdedigster)
Bekercompetitie vrouwen              Categorie III - 5 + doorwisselen

iq option official Jeugdvoetbal                                 Max. aantal wisselspelers
Junioren: Categorie A                    eredivisie t/m 1e klasse - 5 (incl. doelverdediger)
Junioren: Categorie B                    2e klasse en lager - 5 + doorwisselen
Pupillen: Categorie A                     1e divisie t/m Hoofdklasse - 5 + doorwisselen
Pupillen: Categorie B                     1e klasse en lager - onbeperkt doorwisselen
Meisjes: Categorie B                      alle klassen - onbeperkt doorwisselen
Meisjes: 7-tallen                              alle klassen - onbeperkt doorwisselen

Bij de E en F wordt op een half veld gespeeld, bij voorkeur wordt daarbij 7 tegen 7 gespeeld. Dit is niet alleen een KNVB-regel, het is ook het beste voor de ontwikkeling van het voetbalgevoel van de individuele speler. Ga daarom alleen in het uiterste geval (extreem koud en guur weer) meer kinderen in het veld zetten. Zorg ervoor dat wisselspelers goed en warm aangekleed blijven.

Dispensatiespelers

Teams die spelen met oudere spelers voor wie door de KNVB dispensatie is verleend, moeten daarvan voor elke dispensatiespeler een dispensatiebrief van de KNVB samen met de spelerspas afgeven aan de scheidsrechter. De scheidsrechter moet dat controleren. Is de dispensatiebrief niet aanwezig, dan moet dit gezien worden als zijnde een speler die niet gerechtigd is mee te voetballen. Deze dispensatiespeler mag dus NIET aan de wedstrijd deelnemen ook al heeft hij wel een spelerspas!

Ballen

Sinds een aantal jaren adviseert de KNVB in elke leeftijdsgroep het gebruik van wedstrijdballen maat 5 (grootte van de bal). Voor alle leeftijdsgroepen zijn de ballen dus even groot! Het verschil zit in het gewicht. Op de ballen staat aangegeven wat hun gewicht / categorie is. Let hier goed op. Het advies van de KNVB ziet er als volgt uit:
- MD, F- en E-pupillen spelen met een bal van max 320 gram;
- MB, C-junioren en D-pupillen spelen met een bal van max 370 gram;
- A/B-junioren en senioren spelen met een bal van max 453 gram.

Ieder team krijgt bij aanvang van het voetbalseizoen van DVV een sleutel en code van een eigen ballenhok. Het kan zijn dat jij deze ballen nog met een ander team deelt. DVV streeft ernaar om elk team een eigen set ballen voor het hele voetbaljaar in bruikleen te geven. Als er ballen kwijtraken, moet het team de nieuwe bal vergoeden.

Reserveshirts

Als de tegenstander in dezelfde kleur shirts speelt als DVV en DVV is de thuis spelende ploeg, dan kan de leider of trainer bij het wedstrijdsecreta- riaat of bij de accommodatiebeheerder reserve-shirts (of hesjes) vragen. Let goed op dat de shirts na afloop door het team zelf worden gewassen en tijdig door de leider of trainer worden teruggebracht bij bij de accommodatiebeheerder. Reserveer de reserve shirts tijdig!

Boete

De KNVB kan boetes opleggen aan één of meer spelers (Individuele tuchtzaak) of aan een geheel team (Verenigings tuchtzaak).

Individuele tuchtzaken

Ingeval de boete een speler of meerdere spelers betreft, wordt de eventuele boete van de KNVB (bijv. gele- of rode kaart, categorie A) door de vereniging verhaald op de speler die de boete heeft gekregen (c.q. een van deze spelers; de spelers kunnen dit onderling verder afhandelen). De persoon in kwestie ontvangt hierover een schrijven waarin hij of zij verzocht wordt om de boete over te maken op de rekening van de penningmeester van DVV. Is de boete binnen een bepaalde tijd niet voldaan of is er geen andere regeling getroffen, dan kan/zal het bestuur de speler (c.q. de spelers) een speelverbod opleggen. Alle verplichtingen van de speler(s) blijven echter van kracht en afhankelijk van de mate van het vergrijp kan DVV ter compensatie van het schaden van de goede naam van DVV de speler(s) een vrijwilligerstaak opleggen.

Verenigingstuchtzaken team (m.i.v. seizoen 2016/2017)

Ingeval de boete het gehele team betreft, zal DVV de boete bij de betreffende leider van het team verhalen. DVV kan dit bij slechts één persoon volledig incasseren, waarna het team dit onderling verder kan afhandelen. Bij niet voldoen van de boete zal het gehele team een speelverbod worden opgelegd. Dat betekent dus uit de competitie verwijderen. Alle verplichtingen van het team blijven echter van kracht en afhankelijk van de mate van het vergrijp kan DVV ter compensatie van het schaden van de goede naam van DVV het team een vrijwilligerstaak opleggen.

Oefenwedstrijden

Het is een goede gewoonte om voor teams die vrij zijn een oefenwedstrijd af te spreken. Dat kan soms intern tegen een ander DVV team, maar het is vaak verstandiger om te oefenen tegen een team van vergelijkbaar niveau van een andere vereniging. Het veld moet je regelen via het wedstrijdsecretariaat! Als je dit niet gedaan hebt, gaat een ander team dit wel gedaan heeft ALTIJD voor ongeacht of jouw tegenstander dan voor niets is gekomen!
De trainer kan – in samenspraak met de wedstrijdsecretaris van de categorie – een afspraak over een tegenstander maken. De wedstrijdsecretarissen weten de adressen (en krijgen soms verzoeken van andere verenigingen binnen) en ook of het mogelijk is bij DVV thuis te spelen. De wedstrijdsecretaris is eindverantwoordelijk voor het vastleggen van (oefen)wedstrijden.

Begeleiding van trainer en leider

Speltechnische ondersteuning
Het is belangrijk dat trainers weten hoe met spelers in verschillende fasen van lichamelijke en speltechnische ontwikkeling geoefend kan worden. Voetbalzaken heeft hier een duidelijke visie in en kan u helpen met materialen, opleiding en begeleiding (zie bij Contact voor de contactgegevens).

Cursussen en interne begeleiding
DVV heeft diverse interne en externe opleidings- en begeleidingsfaciliteiten. Vraag hiernaar bij Opleidingen en bespreek dit met de manager binnen de catergorie waar jij actief in bent of wilt zijn.

Kampioenschap 

Hieronder zijn de betrokkenheid van:

 • het DVV bestuur en management
 • de wedstrijdsecretaris
 • overige betrokkenen

en de formaliteiten rondom de kampioenswedstrijd c.q. de huldiging van een kampioensteam van DVV vastgelegd.

Uiteraard staat het de teams, de teambegeleiding en supporters vrij om naast de huldiging vanuit DVV meer activiteiten te organiseren rondom een kampioenschap. Mochten er aan deze laatst genoemde activiteiten kosten verbonden zijn, dan komen deze geheel ten laste van de organiserende partij. De organiserende partij is verantwoordelijk voor het veilige verloop van de activiteit.

Doel is om eenduidigheid en helderheid te bewerkstelligen in het huldigen van DVV kampioenen.

1. Senioren team

 • de wedstrijdsecretaris Senioren informeert het bestuur en managers van DVV 2 weken van te voren omtrent de op handen zijnde kampioenswedstrijd;
 • de voorzitter en/of het bestuurslid Voetbalzaken zijn bij de kampioenswedstrijd aanwezig. Zo nodig kunnen deze worden vertegenwoordigd door een ander bestuurslid of manager;
 • het bestuurslid of manager huldigt het kampioenteams na de wedstrijd of bij een speciaal georganiseerde gelegenheid kort na het behaalde kampioenschap. Bij deze huldiging:
  • wordt een toespraak gehouden door het bestuurslid of de manager
  • de teamleiding (trainer(s)/leider(s)) wordt een boeket bloemen aangeboden
  • het team krijgt 2 blauwe kaarten (= 40 consumpties) voor het vieren van het kampioenschap in het DVV clubhuis;
 • door het bestuur kan in uitzonderlijke gevallen, i.o.m. de teamleiding worden besloten tot een maatwerk invulling van de huldiging.

2. Junioren team

 • de wedstrijdsecretaris Junioren informeert het bestuurslid Voetbalzaken en/of de manager VTZJ van DVV 2 weken van te voren omtrent de op handen zijnde kampioenswedstrijd;
 • het bestuurslid Voetbalzaken en/of de manager VTZJ zijn bij de kampioenswedstrijd aanwezig. Zo nodig kunnen deze worden vertegenwoordigd door een ander bestuurslid, manager of Jeugd kaderlid;
 • na de kampioenswedstrijd krijgt:
  • krijgen alle spelers een portie friet en een glas frisdrank aangeboden in het clubhuis van DVV (te plannen door teamleiding i.o.m. kantinecommissie);
 • door het bestuur kan in uitzonderlijke gevallen, i.o.m. de teamleiding worden besloten tot een maatwerk invulling van de huldiging;
 • aan het einde van het seizoen worden alle Jeugd kampioensteams gehuldigd door de voorzitter of een vertegenwoordiger van de voorzitter, tijdens een gezamenlijke bijeenkomst in het clubhuis. Alle spelers van het team ontvangen de DVV Kampioensmedaille. De Activiteitencommissie is verantwoordelijk voor de organisatie hiervan.

3. Pupillen team

 • de wedstrijdsecretaris Pupillen informeert het bestuurslid Voetbalzaken en/of de manager VTZJ 2 weken van te voren omtrent de op handen zijnde kampioenswedstrijd;
 • het bestuurslid Voetbalzaken en/of de manager VTZJ zijn bij de kampioenswedstrijd aanwezig. Zo nodig kunnen deze worden vertegenwoordigd door een ander bestuurslid, manager of Jeugd kaderlid;
 • een pupillenteam wordt binnen DVV ook gehuldigd als kampioen indien zij:
  • evenveel punten hebben behaald als de kampioen in hun poule, maar een slechter doelsaldo hebben en uitkomen in een halve competitie (voorjaar/najaar)
  • kampioen zijn geworden in de Liemers Zaalcompetitie;
 • na de kampioenswedstrijd:
  • krijgen alle spelers een portie friet en een glas frisdrank aangeboden in het clubhuis van DVV (te plannen door teamleiding i.o.m. kantinecommissie);
 • aan het einde van het seizoen worden alle Jeugd kampioensteams (ook de zaalkampioenen) gehuldigd door de voorzitter of een vertegenwoordiger van de voorzitter, tijdens een gezamenlijke bijeenkomst in het clubhuis. Alle spelers van het team ontvangen de DVV Kampioensmedaille. De Activiteitencommissie is verantwoordelijk voor de organisatie hiervan.

Regelen van Toernooien

De leider van een team kan zelf een voorkeur voor een of meerdere toernooien hebben. Ook kan er bij de toernooicommissie navraag worden gedaan van welke toernooien het bekend is dat er nog plaats is en op het gewenste speelniveau van jouw team wordt aangeboden. Via internet zijn er sites te vinden waar zowel lokale, regionale als internationale toer- nooien vermeld staan en waar jij je team voor kunt inschrijven.
NOOT: geef de toernooien van jouw team door aan het wedstrijdsecretariaat en toernooicommissie.
In samenspraak met de toernooicommissie kan er afgesproken worden wie zich waar voor aanmeld. Voor meer informatie Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Materialen

Vraag bij de coördinator van jouw leeftijdscategorie na of er voor jou mogelijk materialen in bruikleen ter beschikking staan. Soms is dit een waterzak, krat met bidons, hesjes, coachjas. Dit is afhankelijk van wat er eerder door bedrijven gesponsord is, wat DVV zelf per team uitreikt en wat nog beschikbaar is. Indien jij zelf een bedrijf kent die een bijdrage aan de verbetering van de faciliteiten rond een team wil sponsoren, kun jij contact opnemen met de vrijwilligers van de sponsorcommissie via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Communicatie

Postvak teams
Voor alle teams is er een postvak op het wedstrijdsecretariaat aanwezig. Leider en trainer het is verstandig hier wekelijks te raadplegen of er voor jouw team (aanvullende) informatie in is gelegd!

Brievenbus commissies
In de hal van het clubhuis hangen brievenbussen en postvakken van verschillende commissies.

Digitale communicatie
DVV communiceert veel via Twitter, Facebook en de Website. Zorg dat je Twitter en Facebook volgt zodat je actuele informatie snel kunt lezen en op de hoogte bent. Het advies is om minimaal een keer per week de DVV website leest zodat je zeker weet dat je op de hoogte blijft van zaken die voor jou en jouw team van belang zijn.

Wedstrijdverslag
Jouw team heeft een eigen plek binnen de DVV website. Vraag hier een inlogcode voor aan zodat jij daar foto’s, wedstrijdverslagen en dergelijke van en voor het team kunt plaatsen.

Email
In het website menu onder ‘Contact’ staan de contactgegevens van Bestuur & Managers en Commissies binnen DVV. Sommige informatie is alleen te bereiken als je ingelogd bent.

Mobiel
De DVV website is ook verkrijgbaar in een leesbaar format voor mobiele telefoons.

Direct rode kaart

 

In de praktijk blijkt dat scheidsrechters verschillend omgaan met het melden van een gegeven directe rode kaarten. Naar aanleiding van dit gegeven heeft het bestuur van DVV, na overleg met de scheidsrechtercommissie en de Fair-Play Commissie (FPC) van DVV het volgende bepaald: 

In de A categorie wedstrijden met een KNVB scheidsrechter worden de directe rode kaarten door de scheidsrechter vermeld op het wedstrijdformulier. De scheidsrechter zendt hiervan een rapport naar de KNVB. De KNVB zal n.a.v. dit rapport de betrokken speler een schikkingsvoorstel van de straf doen. Als de speler met deze schikking akkoord gaat, is de zaak afgehandeld en is de straf (schorsing) definitief. Gaat de speler niet akkoord, dan dient de speler, elftalleider en bestuur alsnog een rapport op te sturen naar de KNVB. Het is dus zaak om altijd na een rode kaart de belangrijkste feiten te noteren voor het geval er nog een verslag gemaakt moet worden. In alle gevallen maakt de elftalleider binnen 48 uur een verslag voor de FPC.

In de B categorie wedstrijden met een verenigingsscheidsrechter wil het nogal eens gebeuren dat de directe rode kaart door de scheidsrechter niet wordt vermeld op het wedstrijdformulier met als gevolg dat de betrokken speler geen straf (schorsing) krijgt van de KNVB. Hij wordt dan niet gestraft voor zijn ongewenste gedrag. Om te voorkomen dat een speler van DVV uit de b categorie voor zijn ongewenste gedrag anders wordt behandeld dan een speler uit de categorie a met een rode kaart in een uitwedstrijd (bij thuiswedstrijden zijn hierover al afspraken gemaakt met de scheidsrechtercommissie) is het zaak dat deze rode kaart te allen tijde op het wedstrijdformulier vermeld wordt. De elftalleider van DVV verzoekt de scheidsrechter om de rode kaart op het wedstrijdformulier te vermelden. Doet de scheidsrechter dit niet, dan dient de elftalleider dit na terugkomst te melden bij de wedstrijdsecretaris en in alle gevallen binnen 48 uur een kort verslag te maken voor de FPC van DVV.

Hoe te handelen bij een directe rode kaart.

1. Een directe rode kaart dient door de scheidsrechter altijd te worden vermeld op het wedstrijdformulier. Dit geldt zowel voor de a categorie wedstrijden als de b categorie.
2. De scheidsrechter stelt altijd een verklaring op van de rode kaart voor de KNVB.
3. De verenigingsscheidsrechter van DVV zendt van deze verklaring een kopie naar de scheidsrechter-commissie van DVV (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) en naar de FPC van DVV (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) .
4. De directe rode kaart moet door de elftalleider worden gemeld aan de wedstrijdsecretaris 
* voor pupillen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
* voor junioren: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
* voor senioren: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
5. In alle gevallen maakt de elftalleider binnen 48 uur een verslag van het incident voor de FPC.

Na ontvangst van de verklaring van de verenigingsscheidsrechter en de verklaring van de elftalleider door de FPC, oordeelt de FPC a.d.h.v. de ernst/aard van de overtreding of de speler wordt opgeroepen bij de FPC. De speler dient aan deze oproep gevolg te geven. De commissie onderzoekt of die speler gehandeld heeft in strijd met het Fair Play Beleidsplan van DVV en mocht dit zo zijn dan krijgt de speler een straf opgelegd door de FPC. De FPC kan ook andere betrokkenen oproepen. Bovenstaande geldt ook voor trainers, leiders en andere officials van DVV die een rode kaart krijgen. Hiermee proberen wij binnen DVV iedereen gelijk te behandelen bij het vertonen van ongewenst gedrag tijdens, voor- of na de wedstrijd.

 

Overige KNVB informatie

Ingaande seizoen 2013-2014 zijn er voor de categorie B veldvoetbal meer eenvoudige regels ingevoerd. Deze versoepeling van de regels binnen categorie B vergemakkelijkt niet het competitieverloop op dit niveau, maar geeft de verenigingen meer ruimte tot oplossing van voorkomende problemen. Het serieuze karakter van deze competitie blijft echter bestaan. Tevens wordt hiermee een uniforme landelijke scheiding tussen categorie A en B veldvoetbal gerealiseerd. De regels voor categorie A blijven gehandhaafd. Hiermee wordt een meer duidelijke scheiding aangebracht tussen de categorie A en categorie B veldvoetbal.

Categorie A
Voor categorie A gelden géén verruimende maatregelen, maar blijven de reglementen en bestuursbesluiten gehandhaafd. Er zal geen vrijstelling worden verleend i.v.m. kermissen, dorps- en buurtfeesten of anderzijds. De verenigingen kunnen de wedstrijd in onderling overleg verplaatsen naar een vroegere datum zulks met goedkeuring van de afd. Wedstrijdzaken van de KNVB. Het omdraaien van wedstrijden is niet zonder meer mogelijk. Ook in dergelijke voorkomende gevallen is overleg met de afd. Wedstrijdzaken van de KNVB district Oost noodzakelijk.

 • Indien een elftal door de tuchtcommissie i.v.m. niet opkomen uit de competitie wordt genomen dan kunnen beperkingen worden opgelegd aan de onderliggende teams of elftallen en kunnen worden uitgesloten van het behalen van een kampioenschap en/of periodetitel.
 • Aanvullend kan worden bepaald dat onderliggende teams of elftallen alleen nog buiten mededinging de competitie kunnen uitspelen. 

Categorie B
Voor seizoen 2013/14 spelen de overige seniorenelftallen in het district Oost van de KNVB in categorie B.
Verruimende maatregelen, geldend binnen alle districten, voor elftallen/ teams die uitkomen in categorie B:

 1. Indeling op een niveau binnen de categorie B vindt plaats op keuze van de verenigingen en is dus vrij (m.u.v. de verplicht gepromoveerde kampioenen van het vorige seizoen). Het bestuur van de KNVB kan echter besluiten verzoeken af te wijzen op basis van prestaties in het voorgaande seizoen.
 2. Behoudens de reglementaire leeftijdsgrenzen zijn er geen extra be- perkende bepalingen van kracht t.a.v. de speelgerechtigdheid voor elftallen die uitkomen in de klassen ressorterend onder categorie B. Seniorenspelers in categorie B van veldvoetbalverenigingen met een zaterdag- en een zondagafdeling mogen binnen de competities in deze categorie op zowel zaterdag als zondag onbeperkt in competitiewed- strijden uitkomen voor de vereniging waarvoor zij speelgerechtigd zijn.
 3. De reserve 4e klasse heren en de 3e klasse vrouwen worden beschouwd als de opstap naar prestatief voetbal en voor dit niveau is vrije inschrijving mogelijk. Ten aanzien van plaatsing in deze klasse beslist uiteindelijk de KNVB district Oost of dit mogelijk is. Inschrijving voor deelname aan deze klasse betekent automatisch dat bij het behalen van een kampioenschap of promotieplaats promotie naar de reserve 3e klasse volgt. Verzoeken tot het niet willen promoveren worden dan ook afgewezen.
 4. Bij wedstrijden in categorie B is het doorlopend wisselen van maximaal vijf wisselspelers toegestaan.
 5. Bij het samenstellen van de speeldagenkalender wordt in categorie B getracht rekening te houden met de vakanties. Indien van toepassing, wordt hiervoor door het district voor categorie B een aparte speeldagenkalender samengesteld.
 6. Verzoeken tot vrijstelling worden in de periode vanaf 1 oktober tot 1 maart op soepele wijze in behandeling genomen. Het is toegestaan wedstrijden in onderling overleg naar een andere speeldag te verplaatsen, desnoods nà de oorspronkelijke speeldagdatum (zulks uiterlijk in de week aansluitend van de oorspronkelijke wedstrijddatum), maar dit kan pas geschieden nadat de door de clubs opgegeven speeldatum door het districtskantoor akkoord is bevonden en is bevestigd. Baaldagen op de in de speeldagenkalender genoemde inhaal- en bekerdata is niet mogelijk. Zie hieronder ook ‘Aanvulling punt 6’.

  Verzoeken tot uitstel dienen uiterlijk op de dinsdag vòòr de wedstrijdda- tum 12.00 uur ‘s middags in het bezit te zijn van de afd. Wedstrijdzaken. Verzoeken met betrekking tot pupillenteams worden niet in behandeling genomen. Voor deze teams geldt de regel dat wedstrijden vooruit gespeeld mogen worden of uiterlijk de donderdag volgend op de oorspronkelijke wedstrijddatum.
 7. Binnen categorie B is de zgn. straftijdregeling van toepassing.
 8. Binnen de verschillende competities van categorie B zal ook voor 2013- 2014 weer sprake zijn van een promotieregeling. De exacte invulling hiervan zal voor aanvang van het seizoen worden vastgesteld en zal worden opgenomen in het Bewaarnummer van de KNVB Oost. 

Aanvulling punt 6:
Helaas gaan verenigingsvertegenwoordigers of aanvragers er gemakshalve vanuit dat het aanvragen van uitstel ook betekent dat de wedstrijd van het programma zal worden verwijderd. Het is echter niet altijd vanzelfsprekend dat een verzoek wordt gehonoreerd. De competitieleider bepaalt aan de hand van het verzoek of uitstel mogelijk is. Hierbij gelden meerdere criteria waaronder het competitieverloop, de evt. gevolgen voor de tegenstander en de achterstand in wedstrijden. Bij een afwijzing zal de aanvrager bericht ontvangen over het waarom en zullen adviezen worden gegeven hoe één en ander mogelijkerwijs op te lossen is. Jammer genoeg ontvangt de KNVB vaak negatieve reacties indien aanvragen niet gehonoreerd worden en wordt het de KNVB vaak verweten zich niet flexibel op te stellen. Hierbij wordt echter voorbij gegaan aan de ‘spelregels’ dienaangaande die door de verenigingen zijn vastgesteld. Ingeval de behoefte bestaat tot versoepeling van de regels is het zaak dit via de regiovergadering kenbaar te maken.

Wat dit voor DVV betekent
KNVB competities t/m de reserve 3e klasse senioren zaterdag en zondag, 2e klasse Dames en t/m 1e klasse A –B –C –D –E jeugd worden door de KNVB aangemerkt als A categorie prestatieve competities. De A categorie, dit betreft in ieder geval de DVV teams Zon 1e – 2e - Zat 1 – A1 – B1 – C1 – D1 – E1. Mocht je niet zeker zijn, vraag dit dan na bij de wedstrijdsecretaris. Vanaf de reserve 4e klasse Heren en 3e klasse Dames en lagere Jeugd worden de competities aangemerkt als B categorie recreatieve competities.

Kunstgras (zie ook rangorde bij afgelasting)

 • Algehele afgelasting
  Bij een algehele afgelasting van het wedstrijdprogramma van de KNVB betekent dit ook afgelasting van het competitie-/bekerprogramma op de kunstgrasvelden. 
 • Gedeeltelijke afgelasting
  De elftallen die zijn ingedeeld in een poule die na afloop van de competitie nog een extra reeks wedstrijden moeten afwerken (Categorie A), hebben VOORRANG tot spelen op de overige elftallen (Categorie B). Voor wat de volgorde bij de elftallen in categorie B betreft, dient de wedstrijdsecretaris van de vereniging te beslissen. Hierbij is van belang het aantal achterstallige wedstrijden van de betrokken thuis- spelende elftallen, de reisafstand van de bezoekende club evenals het te verwachten aantal bezoekers. Het is niet toegestaan op de wedstrijddag een wijziging in een vastgesteld aanvangsuur door te voeren mits e.e.a. in overleg tussen beide clubs akkoord wordt bevonden. Indien de vereniging beschikt over een goedgekeurd en gecertificeerd kunstgrasveld MOETEN wedstrijden ook op dit veld te worden gespeeld, mits wordt voldaan aan de bepalingen. Ten aanzien van de volgorde van prioriteit geldt de hierboven geschetste situatie. Voorafgaande aan het seizoen publiceert de KNVB een lijst, zodat het voor iedereen duidelijk is dat de mogelijkheid aanwezig is dat op het kunstgrasveld moet worden gespeeld. Bovendien verdwijnt hiermee de willekeur.
 • Rangorde bij afgelasting In de afgelopen seizoenen is het (helaas) meer dan eens voorgekomen dat wedstrijden worden afgelast die NIET afgelast hadden mogen worden. In voorkomende gevallen heeft dit wellicht geleid tot vervelende gevolgen waarbij aan het betreffende elftal/de vereniging een boete is opgelegd door de Tuchtcommissie en zelfs punten in mindering. Vandaar even in het kort de regelingen hieromtrent. Indien sprake is van een mindere terreingesteldheid is de consul belast met de keuring van de velden. Hij beoordeelt of op het speelveld wedstrijden mogen worden gespeeld en of deze bespeelbaar is. Let wel: de consul beslist niet welke wedstrijden wel of niet doorgaan. Dit is voorbehouden aan de wedstrijdsecretaris van de thuis spelende club. Hierbij dient in acht te worden dat :
  1. de 1e elftallen, landelijke A-,B- en C-junioren (eredivisie t/m de 2e Divisie ) en de landelijke dames (Hoofd- en 1e klasse) op een veld dienen te spelen met een speelveldafzetting; Voor DVV betreft dit alleen de 1e elftallen zondag en zaterdag.
  2. voor geen enkel reserve-elftal een verplichting geldt om te moeten spelen op een hoofdveld; 
  3. wedstrijden van categorie A te allen tijde voorrang krijgen boven wedstrijden uit categorie B; 
  4. rekenschap dient te worden gehouden met het feit dat op kunst- gras gespeeld MOET worden indien dit op de accommodatie aanwezig is (en dit veld niet is afgekeurd); 
  5. uitwijk van het 1e elftal naar kunstgras alleen mag/kan indien dit vooraf is goedgekeurd door de KNVB; 
  6. ALLE BEKERWEDSTRIJDEN, ongeacht niveau, dienen inzake afgelastingen te worden beschouwd als wedstrijden van categorie A.
 • Periodekampioenschappen
  Voor competities die bestaan uit een oneven aantal elftallen geldt dat zal worden gespeeld in twee periodes. In dergelijke competities zal de derde periodekampioen worden aangewezen uit de eindstand van de reguliere competitie. Dit is het hoogst geëindigde elftal onder de klassenkampioen welke nog niet in bezit is van een periodetitel of als vervangend periodekampioen is aangemerkt. Ter verduidelijking wordt vermeld dat bij de toekenning van periodes eerst de derde periodetitel wordt toegekend waarna eventueel vervangende periode- kampioenen worden aangewezen. Verdere informatie is opgenomen in de Regeling voor Periodekampioenschappen.
 • * KNVB boetes t.g.v. Rode of Gele kaarten
  Wanneer een speler van DVV in een wedstrijd een gele en/of rode kaart oploopt, legt de KNVB een boete op. De hoogte van de boete is afhankelijk van het feit of het een jeugdspeler of een seniorspeler betreft, tevens is de aard van de overtreding bepalend voor de strafmaat. 
 • Directe rode kaart Bij ontvangen van een directe rode kaart hoeft niet meer direct na de wedstrijd een verklaring/verweerschrift worden ingevuld door de betrokken speler, aanvoerder en leider. Alleen de scheidsrechter vult een verklaring in naar de KNVB. A.d.h.v. deze verklaring doet de KNVB aan de betrokken speler een schikkingsvoorstel van de straf. Gaat de speler akkoord met het schikkingsvoorstel dan is alles afgerond. Gaat de speler niet akkoord met het schikkingsvoorstel en gaat hij in beroep, dan moet alsnog een verklaring worden ingevuld door speler, aanvoerder/leider. Het is dus handig om direct na de wedstrijd wel belangrijke gegevens (wat er is gebeurd) te noteren zodat men bij het invullen van de verklaring de benodigde gegevens heeft. Ook rode kaarten die in uitwedstrijden door een verenigingsscheidsrechter van de tegenpartij wordt gegeven, moet op het wedstrijd- formulier worden vermeld. Als dat niet gebeurd moet dat door de leider/aanvoerder worden gemeld aan de wedstrijdsecretaris van DVV. Dit in het kader van de Fair-Play. Zo doende kan men de straf niet ontlopen. Bij een rode kaart wordt men direct geschorst voor de eerstvolgende wedstrijd! Heeft de speler of de vereniging na die 1e geschorste wedstrijd nog geen bericht van schorsing ontvangen van de KNVB dan mag de volgende wedstrijd weer gewoon gespeeld worden. Dit alleen wanneer de vereniging hier geen bezwaar tegen heeft (i.v.m. de zwaarte van het voorval). Men mag dan blijven spelen tot van de KNVB bericht van uitsluiting is ontvangen.
 • Staking van de wedstrijd
  Als de wedstrijd onverhoopt is gestaakt, dan wel altijd een verklaring invullen voor de KNVB en een kopie in de postbak van de secretaris leggen (postbak secretaris is in de hal van het clubhuis) ten behoeve van de Fair-Play commissie van DVV.
 • De formulieren
  De benodigde formulieren zijn verkrijgbaar bij de dienstdoende coör- dinator of wedstrijdsecretaris. Bezorg een kopie van deze verklaring in de postbak van de secretaris (postbak secretaris in de hal van het clubhuis) ten behoeve van de Fair Play commissie van DVV. 
 • Overig
  Verdere KNVB INFO kan men verkrijgen bij de wedstrijdsecretarissen. Zij hebben middels een speciale inlogmogelijkheid toegang tot onder meer de KNVB reglementen.

De KNVB kan boetes opleggen aan één of meer spelers (Individuele tuchtzaak) of aan een geheel team (Verenigings tuchtzaak).

Individuele tuchtzaken
Ingeval de boete een speler of meerdere spelers betreft,
wordt de eventuele boete van de KNVB (bijv. gele- of rode kaart, categorie A) door de vereniging verhaald op de speler die de boete heeft gekregen (c.q. een van deze spelers; de spelers kunnen dit onderling verder afhandelen). De persoon in kwestie ontvangt hierover een schrijven waarin hij of zij verzocht wordt om de boete over te maken op de rekening van de penningmeester van DVV. Is de boete binnen een bepaalde tijd niet voldaan of is er geen andere regeling getroffen, dan kan/zal het bestuur de speler (c.q. de spelers) een speelverbod opleggen. Alle verplichtingen van de speler(s) blijven echter van kracht en afhankelijk van de mate van het vergrijp kan DVV ter compensatie van het schaden van de goede naam van DVV de speler(s) een vrijwilligerstaak opleggen.

Verenigingstuchtzaken team (m.i.v. seizoen 2016/2017)
Ingeval de boete het gehele team betreft, zal DVV de boete bij de betreffende
leider van het team verhalen. DVV kan dit bij slechts één persoon volledig incasseren, waarna het team dit onderling verder kan afhandelen. Bij niet voldoen van de boete zal het gehele team een speelverbod worden opgelegd. Dat betekent dus uit de competitie verwijderen. Alle verplichtingen van het team blijven echter van kracht en afhankelijk van de mate van het vergrijp kan DVV ter compensatie van het schaden van de goede naam van DVV het team een vrijwilligerstaak opleggen.