one minute binary options strategy Volg ons ook op: twitterfacebookyoutube Instagram

Trainingen

Trainingschema

iq option mobile

binary options facebook comments plugin

Waar mag getraind worden

iq option turbo

Ballen en andere trainingsmaterialen

iq Option 2017

Neem na de training alle materialen weer mee terug naar binnen en laat deze netjes op de daarvoor bestemde plaats in het ballenhok achter. Als jij ballen meeneemt naar een wedstrijd, zorg dan dat deze op zondag weer terug in het ballenhok zijn zodat een ander team niet met te weinig ballen hoeft te trainen.Geef de spelers een taak om te helpen bij het opruimen.

Trainen bij een afgelaste wedstrijd

Bij algehele afgelasting door de KNVB kan er alleen door de selectieteams worden getraind.

Toestemming gebruik trainingsvelden

Voor elke gewenste training die niet in het trainingsschema is opgenomen moet toestemming via de jeugdcoördinator en de accommodatiemanager ontvangen zijn. Heb jij dat niet, gaat altijd het team voor die dat wel heeft ontvangen!

Wat als je een keer niet kunt

Voetballen is een teamsport en het is belangrijk dat je altijd met je team traint en meespeelt. Als je niet traint (om welke reden dan ook), betekent het dat je zaterdags of zondag niet (de gehele wedstrijd) kunt spelen. Als jij zonder af te zeggen niet komt opdagen bij een wedstrijd, wordt jij altijd voor een volgende wedstrijd geschorst.

Als je om de een of andere reden een keer echt niet kunt meedoen, dien je bij een wedstrijd tenminste twee dagen van tevoren af te zeggen bij je teambegeleider.

Als je een keer niet kunt trainen, moet je daarover de trainer zo snel mogelijk inlichten.

En als je wel komt, ... zorg dan dat jij op de afgesproken tijd aanwezig bent.

Inlopen en intrappen bij de trainingen

Bij trainingen dien je een kwartier voor het begin op het trainingsveld aanwezig te zijn (niet eerder!) en zelf met een warming-up en inlopen te beginnen.

Daarvoor mag je alleen maar de randen van de velden gebruiken, niet de speelvelden zelf. Helaas is er meestal geen ruimte voor ‘intrappen’. Als die ruimte er wel is, ga dan niet op doel schieten (slecht om de spieren los te maken), maar doe een rondootje met de bal of andere oefeningen die de trainer heeft aangegeven. Kan zijn dat voetbalzaken het warmlopen met bal faciliteert, dan volg je hun instructies op.

Mogelijk dat Voetbalzaken het anders heeft geregeld, maar dat hoor jij dan wel van jouw trainer.

Slecht weer

Collectieve afgelasting

Ook kan bij extreem slechte omstandigheden de trainingsvelden wel eens afgekeurd worden. Het is meestal niet mogelijk om dan alternatieve activiteiten te verzinnen. Je moet over afgelaste trainingen door de week altijd naar je trainer bellen. Meestal gaan de trainingen gewoon door.

De DVV consul kan in samenwerking met de accommodatiemanager bepalen dat de velden niet mogen worden bespeeld. Dat geldt dan voor iedereen!

Voor zover er geen sprake is van een collectieve afgelasting kan de Manager Voetbal Technische Zaken Jeugd en Senioren beslissen of de training doorgaat. Belangrijkste punt bij de beslissing is of het geen trainen geen extra gevaar oplevert voor de spelers. 

Als het koud is...

Als het koud is, dien je daar op gekleed te zijn. Een ondershirt en trainingsjack is dan vereist.
Er is niets tegen om bij kou een trainingsbroek of maillot onder je voetbalkleren te dragen. Tijdens wedstrijden mag je niet voetballen in alleen een trainingsbroek, je moet dan jouw DVV kousen en de korte broek over de trainingsbroek heen aan trekken zodat elk team herkenbaar blijft tijdens de wedstrijd.

Onweer

Wanneer er onweer op komst is, dient men zeer alert te zijn. Onweer kan zich soms plotseling aankondigen.Als het werkelijk gaat onweren dient de training onmiddellijk te worden gestopt. Spelers en trainer dienen zich terug te trekken in de kleedgebouwen.

Schoenen en scheenbeschermers

Voetbalschoenen

Voetbalschoenen dienen voorzien te zijn van veel en niet scherpe noppen.  

Voor trainingen en wedstrijden op kunstgras is geen speciaal schoeisel vereist, maar het is wel raadzaam om kunstgras voetbalschoenen te hebben. De kunstgrasvoetbalschoenen slijten minder snel en draaien makkelijker wat blessures kan voorkomen.

Spelers wordt dringend verzocht niet met de voetbalschoenen aan de voet van huis te komen en vanzelfsprekend ook niet aan te hebben als jij het DVV terrein weer afgaat. In het clubhuis mag er niet met voetbalschoenen aan de voet gelopen worden.

Scheenbeschermers verplicht

Scheenbeschermers zijn voor alle categorieën verplicht tijdens trainingen en in de wedstrijden.

Douchen en schoonmaken kleedkamer

Douchen na een training en een wedstrijd is verplicht. Dat is niet alleen hygiënisch, maar ook goed voor de teamgeest. Met zijn allen een wedstrijd spelen houdt ook in met zijn allen een wedstrijd verwerken.

Trainers en leiders gaan NIET tegelijk met de jeugdspelers douchen.

Het schoonmaken van het kleedlokaal na afloop van het douchen dient door de spelers zelf of ingeval van jonge spelers door hun ouders te gebeuren. In de kleedkamer is hiervoor een trekker aanwezig.